De fotocamera wordt steeds vaker gebruikt voor het maken van full hd video van 1080p. Omdat de video kwaliteit van de digitale camera steeds belangrijker wordt laten we in een lijst zien welke fototoestellen op Beste Digitale Fotocamera deze functie ondersteunen. 1080p betekent een resolutie van 1920 x 1080 pixels waaruit de video’s zijn opgebouwd. De resolutie van DVD’s is 720×576 pixels. Een behoorlijk verschil dus. Het HD ready formaat is 1280 x 720 pixels. Dit zit er dus tussenin.

Met de stand van de techniek is het bij de aanschaf van een nieuwe fotocamera belangrijk om te kijken naar het videoformaat. Full HD is op steeds meer modellen digitale camera’s beschikbaar en het is niet onverstandig rekening te houden met deze specificatie. Full HD met 1080p is namelijk nogal een verschil met het oude 640×480 pixels formaat en 720p. De video’s die je maakt zien er gewoon beter uit.

Digitale camera’s met Full HD ondersteuning:

Iedere nieuwe digitale camera die wordt toegevoegd op onze website zal getoetst worden op de video resolutie en op basis daarvan wel of niet worden toegevoegd aan deze lijst.