Fujifilm logo

Logo Fujifilm

Korte historie

Fuji Foto Film Co. Ltd (de oorspronkelijke naam van het bedrijf) werd in 1934 opgericht in Tokyo. Het bedrijf begon met de productie van fotorolletjes. Dit bleven hun voornaamste producten. Naast fotorolletjes gingen ze vanaf 1948 ook camera’s produceren. In het jaar 1965 kreeg Fujifilm dochterondernemingen in de Verenigde Staten en een half jaar later ook in Duitsland. In 1982 werd de eerste onderneming in Nederland gevestigd. Deze werd gezien als de hoofd productievestiging van Europa.

Na decennia lang alleen fotocamera’s en fotorolletjes geproduceert te hebben ging Fujifilm in de jaren 80 nieuwe richtingen uit. Dit gebeurde met foto ontwikkeling systemen, floppy’s, werelds eerste recyclebare wegwerpcamera in 1986 en in 1988 met de productie van digitale camera’s.

Fujifilm nu

Fujifilm is het grootste fotografische bedrijf ter wereld met een omzet van 25 miljard euro en meer dan 75.000 werknemers over de hele wereld. Behalve filmcamera’s en fotomaterialen, ontwikkelt en fabriceert het bedrijf ook printers, gegevensdragers zoals cd’s en dvd’s en medische systemen die vooral met beeld werken, zoals endoscopie. Het bedrijf hecht naast de producten zelf ook veel waarde aan de interface en verpakking van het product.

Vele producten van Fujifilm hebben prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze Good Design en Red Dot Design awards. De FinePix Z33WP heeft beide prijzen gekregen.

Weetje: Fujifilm is sinds 1982 een van de hoofdsponsors van de FIFA World Cup.


Adresgegevens

FUJIFILM Nederland

Postbus 16, 4650 AA Steenbergen

Franseweg 65, 4651 GE Steenbergen

Website: http://www.fujifilm.nl

Populaire Camera’s