Sony Mavica

Sony Mavica

Korte historie

Het Japanse bedrijf Sony werd in 1946 opgericht in Tokyo en startte met het fabriceren van rijstkokers en radio’s. In 1981 bracht Sony de eerste commerciĆ«le elektrische camera op de markt, de Sony Mavica. De afbeeldingen werden opgenomen op een kleine cd, die je vervolgens via een videospeler op de televisie kon bekijken. Het was de voorganger van de digitale camera. Een tweede doorbraak vond plaats in 2004, toen Sony de eerste HD camera voor de consument op de markt bracht. Inmiddels ontwikkeld, fabriceert en verkoopt Sony een keur aan digitale fotocamera’s, waaronder compactcamera’s , bridgecamera’s , hybride camera’s en spiegelreflexcamera’s.

Sony nu

Met een omzet van ongeveer 65 miljard euro en meer dan 160.000 werknemers is het een van de grootste bedrijven ter wereld. Sony is de ontwikkelaar van talloze producten die in het dagelijkse leven gebruikt worden, gerelateerd aan beeld en geluid. Denk hierbij aan de Blu-ray Disc en CD die beide in samenwerking met Philips zijn ontwikkeld, de Playstation, telefoons, televisietoestellen, autoradio’s en natuurlijk ook camera’s.

De compacte camera’s van de cybershot reeks waar ze in 1996 mee begonnen zijn de bekendste.

Sony staat erom bekend dat ze er veel aan doen om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn. De laatste jaren zijn ze er veel mee bezig en momenteel staan ze dan ook 6de op de lijst van de meest milieuvriendelijke fabrikanten van elektrische apparaten.


Adresgegevens

Sony Nederland BV
Schipholweg 275
1171 PK Badhoevedorp
Postbus 1
1170 AA Badhoevedorp
Internet: www.sony.nl

Populaire Camera’s

  • Sony DSC HX5
  • Sony DSC W210
  • Sony DSC WX5
  • Sony DSC W380
  • Sony DSC TX10
  • Sony DSC H70