Compactcamera Nikon Coolpix s560

Compactcamera Nikon Coolpix s560

Digitale compactcamera’s worden door de meeste mensen gebruikt voor de standaard huis-, tuin- en keukenfoto’s en vakantiekiekjes. Dit betekent niet dat je er geen prachtige foto’s mee kunt maken. Als je weet waar je mee bezig bent kan je met een digitale compact camera hele mooie foto’s knippen. Compact fotocamera’s kunnen zelfs uitstekend gebruikt worden voor close-up fotografie.

Wat is een digitale compactcamera

Een digitale compact camera is een klein formaat digitale fotocamera waarvan de lens naar binnen schuift. Hierdoor zijn compact camera’s makkelijk mee te nemen en hanteren. De foto’s worden digitaal als bestand opgeslagen doordat een lichtgevoelige beeldsensor het te fotograferen beeld omzet in een fotobestand. Het fotobestand heeft een bepaalde maximale resolutie die afhankelijk is van het aantal megapixels dat de beeldsensor kan opslaan.


Voordelen van digitale compact fotocamera’s

  • De meeste compactcamera’s zijn een stuk goedkoper dan spiegelreflexcamera’s.
  • De huidige compact fototoestellen zijn zo volledig uitgerust met mogelijkheden dat ze een zeer compleet alternatief zijn voor een betaalbare prijs. Je kunt video opnemen en met steeds beter LCD schermen makkelijk overweg met de camera.
  • Met een compactcamera zul je niet snel een onscherpe foto knippen. Doordat compact fotocamera’s een kleine beeldsensor hebben en daardoor een hogere scherptediepte (wiki). Alles dat verder weg dan 2 meter staat hoef je al niet meer scherp te stellen.
  • Je hebt geen extra lenzen en andere fotoapparatuur en accessoires nodig om foto’s te knippen wat de digitale compactcamera een handig en eenvoudig te bedienen fototoestel maakt.

Voorbeelden van digitale compactcamera’s

Naast compact fotocamera’s zijn er ook bridge fotocamera‘s en spiegelreflexcamera‘s. Compactcamera’s worden voornamelijk gebruikt voor amateuropnames. Omdat deze 3 soorten fototoestellen andere doelgroepen aanspreken zal de beste digitale fotocamera per soort worden gerangschikt.