Sony Bridge Camera

Bridge camera: Cybershot DSC H9 van Sony

Bridge fotocamera’s zitten tussen de digitale compactcamera’s en de spiegelreflexcamera’s in. Hier hebben ze ook hun naam aan te danken. Ze overbruggen namelijk het gat tussen de compact en spiegelreflex toestellen.

Wat is een bridge camera?

Een bridge camera is een digitale camera die werkt met een Live view op een LCD scherm. Je kijkt niet zoals bij een spiegelreflex fotocamera door een optische beeldzoeker. Daarnaast zit er een vaste lens op een bridge camera. Bij compactcamera’s schuift de lens volledig in en bij spiegelreflexcamera’s zijn de lenzen (objectieven) los. Je kunt bij een bridge fototoestel dus geen lens vervangen.

Voordelen van een bridge camera

  • Het zoomobjectief zit vast aan de camera waardoor de bridge camera een stofvrije constructie heeft.
  • Bridge camera’s zijn een stuk lichter en handzamer dan spiegelreflexcamera’s.
  • Vergeleken met compactcamera’s heb je meer vrijheid en zoom mogelijkheden.
  • Doordat de bridge camera een kleine beeldsensor heeft krijg je een hoge optische zoom.
  • Net als compactcamera’s is een bridge een alles-in-een oplossing. Hij biedt zeer veel mogelijkheden en is betaalbaar.

Voorbeelden van digitale bridge camera’s

De bridge camera is een ideale optie voor iedereen die meer vrijheid wil dan wat de compactcamera kan bieden maar niet het budget heeft om een spiegelreflex aan te schaffen met alle accessoires van dien. Omdat bridge fotocamera’s, compactcamera’s en spiegelreflexcamera’s ieder een eigen doelgroep aanspreken zal de beste digitale fotocamera ook op deze basis worden ingedeeld.

Wil je meer weten over bridge camera’s check dan de engelstalige wiki.