Nikon logo

Logo van Nikon

Korte historie
Nikon is opgericht in 1917 als Nippon Kogaku K.K. Dit ontstond uit een fusie van 3 japanse bedrijven die gespecialiseerd waren in de ontwikkeling en productie van optisch glas. Het bedrijf ontwikkelde en produceerde optisch glas. Door de jaren heen kwamen daar verrekijkers, micorscopen, camera lenzen en pas in 1945 ook camera’s bij. In 1953 wordt Nippon Kogaku K.K. omgedoopt tot Nikon Optical Co., Inc. en Nikon Inc. In de jaren 90 werden de eerste digitale fotocamera’s op de markt gebracht, welke vanaf het begin tot de beste behoorden.

Nikon nu

Nikon is vandaag de nog nog altijd een fabrikant van optische instrumenten. Er werken circa 25.000 mensen. De fabrieken van Nikon staan nog altijd in Japan. Aan fotografie en film gerelateerde producten zorgen voor 72,5% van de totale omzet van Nikon. Het is dus duidelijk dat Nikon zich succesvol op deze markt richt. De afgelopen jaren heeft het ook marktaandeel kunnen afsnoepen van Canon.

Populaire digitale fotocamera’s

Adresgegevens Nikon Nederland

Nikon Netherlands, Branch Office van Nikon GmbH
New Yorkstraat 66
1175 RD Lijnden
Tel. 020 – 4498 111
Fax 020 – 4498 199
e-mail: office@nikon.nl

Schrijf ook een review van Nikon

Nikon is een belangrijke speler in de markt en hoort thuis in deze zoektocht naar de beste digitale fotocamera’s. Heb jij een Nikon camera in bezit die je van binnen en buiten kent en waar je wel iets over wilt schrijven? Stuur dan een review van jouw digitale Nikon camera naar sbrink@hotmail.nl. Een link naar je eigen website, en het plaatsen van je logo en je beste shots in het artikel juichen wij alleen maar toe! Heb je nog tips, valkuilen, handigheden en andere zaken die van toepassing kunnen zijn bij de aankoop van een nieuwe digitale fotocamera? Schrijf er een mooi artikel over en help onze bezoekers met het maken van een bewuste keuze voor de beste camera.