Canon logo

Logo van Canon

Korte historie

Canon is al in ons midden sinds 1937. Maar 4 jaar eerder, in 1933, was er al een laboratorium in een appartement in Tokyo waar fotocamera’s werden ontwikkeld. In die tijd kwamen de betere camera’s uit Europa en in bijzonder uit Duitsland. Vanuit een vastberadenheid om een kwalitatief hoogwaardige camera van Japanse bodem te produceren ontstond het eerste prototype genaamd Kwanon, genoemd naar een boeddhistische godin. In 1935 brachten ze de allereerste japanse 35mm flitscamera uit, de Hansa Canon. Een fotocamera en nieuw merk waren geboren. Sindsdien is Canon uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde bedrijven in de wereld.

Canon nu

Canon is producent van compactcamera’s, bridgecamera’s en spiegelreflexcamera’s. Behalve foto apparatuur is Canon ook ontwikkelaar en fabrikant van print- en kopieëer machines en video apparatuur.  Er werken maar liefst 180.000 mensen wereldwijd bij Canon. De filosofie van Canon is gebaseerd op Kyosei, een Japans woord dat zoveel betekent als “samen leven en werken aan een gezamelijk doel”, en dat heeft hen tot nu toe geen windeieren gelegd.

Canon staat al jaren in de top 100 ranglijst van ‘s werelds beste merken. Daarnaast heeft Canon inmiddels 9 jaar op rij de befaamde titel “Readers’s Digest Most Trusted Camera Brand award” in ontvangst mogen nemen, iets wat voor ons fotocamera zoekende mensen wel van belang is natuurlijk. Het geeft een idee hoe Canon zich verhoudt ten opzichte van ander fabrikanten van foto-apparatuur.

Hier vindt je een filmpje van Canon. Bekijk meer video’s op het youtube kanaal van Canon Europe.

Adresgegevens van Canon Nederland N.V.

Bezoekadres:
Bovenkerkerweg 59 – 61
1185 XB Amstelveen
tel: 020 -714 9400
fax: 020 -714 9401

Postadres:
Postbus 287
1180 AG Amstelveen

Statutair gevestigd te: Amsterdam
Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34045532

Populaire digitale fotocamera’s van Canon

Schrijf ook een review
Het lijkt me duidelijk dat de fotoapparatuur van Canon niet mag missen op deze website waar we op zoek zijn naar de beste digitale fotocamera’s. Heb jij een Canon camera in bezit en wil je graag iets hierover kwijt? Schrijf dan een review van jouw camera met behulp van het review formulier. Je mag je eigen website, logo en foto’s meesturen voor plaatsing! Ook voor artikelen met tips over de aankoop van een digitale fotocamera zijn welkom. Het gaat er uiteindelijk om dat de bezoekers van onze website geholpen worden met hun keuze vor de aanschaf van een nieuwe fotocamera.