De meeste mensen zijn nog bekend met de fotocamera’s van weleer, waarbij je na 20 foto’s alweer bijna van rolletje moest wisselen. Dit fotorolletje moest dan naar de ontwikkelaar en een paar dagen later kon je jouw foto’s ophalen. Zat er een vinger voor de lens, rode ogen, of was er iets anders mis met de foto? Pech, je moest het er maar mee doen. Die tijden zijn vervlogen en “de meeste” mensen zijn daar blij mee. Want sinds de komst van de digitale camera met de megapixel is er veel veranderd in het land van de amateur én professionele fotograaf. De digitale camera is een populair product, vrijwel iedereen heeft er minimaal 1 in huis, al is het op een mobiele telefoon. De oude camera’s met film zijn komen te vervallen. Deze worden bijna niet meer verkocht in Nederland.

De amateur fotograaf heeft met de komst van de digitale fotocamera een keur aan mogelijkheden gekregen waarmee hij zijn foto’s kan knippen, bewerken, afdrukken en delen. Daarnaast hebben steeds meer amateur fotografen een spiegelreflex camera in hun bezit, waarmee je professionele foto’s kunt maken. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je mee bezig bent. Daarom helpen wij op deze website bezoekers die op zoek zijn naar de beste digitale compact camera, bridge camera of spiegelreflex camera.

Wil je meer weten over digitale camera’s en wat je ermee kunt? Kijk dan ook eens op http://www.wilmakarels.nl/digitale-camera/. Deze website bevat allerlei interessante informatie over fotograferen, digitale camera‘s en picasa, een programma van Google waarmee je jouw foto’s online kunt opslaan, beheren en delen met anderen.